Yüzyılın deccalı ‘sosyal medya’ II

6 Şubat 2017 tarihinde ‘Yüz yılın deccalı ‘sosyal medya’ başlıklı uzun bir yazı yazmıştım.  Sosyal medyanın gizli kapaklı kirli işleri olan diktatörleri nasıl rahatsız ettiğini anlatmıştım. 2017 yılında bu yazı için harcadığım emek boşuna olmadığını ‘‘Erdoğan’dan sosyal medya devlerine mesaj’’ başlıklı haberi okuduğumda daha iyi anlamış oldum.

Erdoğan’ın açıklamalarını iyi dinlediğinizde rahatsızlığının detayları tek tek ortaya çıkıyor. Erdoğan’ı çıldırtan asıl konu kanunların kendisine hakaretten dört yıla kadar hapis cezası öngörmesine rağmen insanlar bunu hiçe sayarak düşünce özgürlüklerinden asla taviz vermemiş olmaları Erdoğan’ı çıldırtmaya yetiyor. Hele birde düşünce özgürlüklerini sosyal medya üzerinden dile getiriyor olmaları yok mu Erdoğan’ı küplere bindirmesi yetip de artıyor.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilmesini takip eden 3 yılda 68 bin 817 kişiye Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma açılırken 3 bin 414 kişi tutuklattırdığını gördü. Bu oran az bir oran değil Guinness Rekorlar Kitabı’na girerse hiç şaşırmam.

Cumhurbaşkanı Erdoğan propaganda bakanının özel çabalarıyla, tarihte ”En Çok Hakaret Edilen Lider”  (rekorunu şimdilik elinde tuttuğunu) söylemek abartı sayılmayacaktır.

Bir yıl içinde 36.000 soruşturma açıldı 4000 kişi ceza aldı böylece Erdoğan’a hakaretten cezalandırılanların sayısı 10.000’i buldu. Bu gerçekten ciddi bir rakam. Cunta lideri Kenan Evren’e hakaret edildiği iddiasıyla sadece 340 kişiye hakaret davası açılmış olduğunu Erdoğan’la kıyaslarsak durumun vahameti daha iyi anlaşılmış olur.

Bu yüzden sosyal medyanın yüzyılın deccalı olarak görülüyor olması bu yüzden interneti Zabt ü rabt altına almak istemesi rakamlara yansıyan hakaret davalarındaki patlama buna ek olarak sosyal medya devlerine yönelik göndermek istediği mesajdan Erdoğan’ın küplere nasıl bindiğinin resmini aslında çizmiş oluyor.

Erdoğan bir yolunu bulsa Twitter’i Facebook’u YouTube’yi vb. sosyal medya ağların tümünü kapatmak istiyor. Kendine yönelik her türlü eleştiriyi hakaret olarak kabul eden Erdoğan’ın gerçekten başı büyük belada.

Suçunu bastıran suçlu edasıyla topluma karşı saray faşizmini nasıl kurduğunu gizleme telaşıyla ‘sıkça faşizme gönderme yaparak’ faşizmi sosyal medya üzerinden nasıl genişletmek istediğini sağır sultanların dahi bildiğini dile getirmek abesle iştigal olacaktır.

Çocukluğumuzda Celal Bayar gibi eski bayat siyasetçiler vardı ve her yıl dillerinden düşürmedikleri kendi kimliğine uygun bir bayat cümle vardı: ”bu bahar komünizm gelecek” şeklindeki  bayat cümleleriyle büyüdük.  Sanırım ‘yüzyılımızın deccalı olan sosyal medya’ bahanesiyle, ‘bahar komünizminin’ bayatlığına öyküne öyküne şimdide Erdoğan faşizminin iklimi, adeta bir kara kış tipisi gibi eseceğe benziyor.

Ali Galip Sayılgan

Bu yazı GENEL kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.